Nieuws

2 meter band geschrapt uit Frans voorstel tijdens CEPT conferentie

De 2 meter band hield de gemoederen onder zendamateurs flink bezig, maar het mogelijke gebruik van de frequenties 144 tot en met 146 MHz door Aeronautical Mobile Services (AMS) is van de baan.

Tijdens een CEPT CPG conferentie deze week in Turkije stond het gebruik van de twee meter band door AMS op de agenda. Zendamateurs zouden de band dan moeten delen met deze services. Tijdens de conferentie is door de IARU een overtuigend betoog gehouden waarom het gebruik van de genoemde frequenties door AMS een slecht idee zou zijn. De argumenten hebben de andere leden op de conferentie kunnen overtuigen de twee meter band te laten voor wat het is. Daarmee zal AMS op zoek moeten naar een ander deel van het frequentiespectrum.

Het Franse voorstel zou op zijn minst gesteund moeten worden door tenminste 10 CEPT landen met niet meer dan 6 tegenstanders om het punt aan de agenda van de WRC-19 of WRC-23 toe te voegen. Daar zou dan de definitieve beslissing zijn gevallen. CEPT is de meest invloedrijke organisatie als het gaat om telecommunicatie en het bepalen van beleid.

Misschien ook interessant
Video

VHF propagatie hoe werkt dat? (video)

Nieuws

Voldoende belangstelling voor VHF en hoger-dag 2019