Nieuws

Brand in zendmast Rotterdam, zenders uit de lucht

In een zendtoren van Alticom in Rotterdam is vanmiddag brand uitgebroken. De brand woedt op de begane grond en is nog niet onder controle. Één man die in de toren op de zeventiende etage aan het werk was heeft de zendmast veilig kunnen verlaten.

Brand in zendmast Rotterdam

Door een brand op de begane grond in een elektrische installatie zijn alle landelijke en regionale radio zenders uit de lucht. Ook gebruikers van Digitenne kunnen hinder ondervinden van de brand. Voor zover bekend zijn er geen repeaters in de toren te vinden.

De installatie wordt gevoed door een stroomkabel van 23.000 volt, het uitschakelen van deze stroomtoevoer was onmogelijk omdat de gevolgen niet duidelijk waren. Nadat Stedin heeft vastgesteld dat alleen de zendmast gebruik maakt van deze stroomtoevoer is de stroom afgesloten en heeft de brandweer de brand kunnen blussen. De 207 meter hoge zendtoren staat aan de Anthony Fokkerweg vlakbij de Waalhaven in Rotterdam.

Update 16:34: De brandweer heeft het sein Brand meester gegeven. Wanneer de zenders weer in de lucht zullen zijn is nog onduidelijk.

Update 31-3 09:53: De zenders in de communicatietoren zijn weer ingeschakeld.