Nieuws

‘Marktplaats-beroving’ in Heerde

zaterdag 9 januari 2016,

HEERDE Vrijdagmiddag rond 14.15 uur is een 56-jarige man uit de gemeente Franekeradeel met geweld beroofd van zijn zendapparatuur in Epe. De drie daders zijn gevlucht via de snelweg A50. De politie zoekt getuigen voor het verdere onderzoek van deze beroving. In een eerder bericht vermeldde de politie Epe als plaatsnaam; dit is echter onjuist. Het incident vond plaats in Heerde.

Vrijdagmiddag had het slachtoffer afgesproken voor de verkoop van zendapparatuur op een parkeerplaats in Epe aan de Stationsstraat. De apparatuur had de man via Marktplaats te koop aangeboden.

Toen de man zijn auto opende voor het tonen van de goederen, werd hij door een van de daders mishandeld. De daders gingen er met de weggenomen apparatuur vandoor in een blauwe Mercedes via de A50. Het slachtoffer achtervolgde hen korte tijd maar staakte dit vanwege de verkeers-gevaarlijke acties door de daders op deze snelweg richting

Apeldoorn. Daarbij zijn meerdere automobilisten zowel links als rechts met hoge snelheid ingehaald door de vluchtende daders.

Hierop staakte het slachtoffer zijn achtervolging en belde de politie. De man heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld.

Bron: www.veluweland.nl