Nieuws

Meme Appreciation Month: een golf van humor in de amateur radio community

Ook dit jaar wordt de wereld van amateur radio getrakteerd op een bijzonder evenement dat plezier en creativiteit combineert. Het heet Meme Appreciation Month en begint op 15 juni 2023 en duurt tot 15 augustus 2023. Tijdens deze periode zal een groep enthousiaste en jonge radiozendamateurs ‘meme calls’ in de lucht brengen, zodat iedereen met genoeg geduld en behendigheid aan de draaiknop een grappige meme-roepnaam aan zijn logboek kan toevoegen.

Wat is Meme Appreciation Month?

Meme Appreciation Month ontstond in Canada als een manier om vreugde en plezier te verspreiden onder de radioamateurs op de RF-spectrumband. Het initiatief is voornamelijk bedoeld om jonge radioamateurs bij de hobby te betrekken. Het biedt hen de mogelijkheid om een coole roepnaam te gebruiken en samen een leuke activiteit te ondernemen. Maar ook andere jongeren te inspireren om actief te worden in deze hobby.

Dit jaar markeert de tweede editie van het evenement, dit jaar heeft het evenement de naam Meme Appreciation Month 2: Electric Boogaloo meegekregen. De eerste Meme Appreciation Month vond plaats in 2022, en bracht roepnamen zoals VB4LIGMA, VB3YEET, VC9CATGIRL, VC3RIKROLL, VC3DEEZ, en nog vele anderen.

Wat is een Meme?

Een meme is “een afbeelding, video of tekstfragment meestal humoristisch van aard, dat snel wordt gekopieerd en verspreid door internetgebruikers, vaak met kleine variaties”.

Voorbeeld van een meme

Meme Appreciation Award 2023

Dit jaar voegt het evenement nog iets extra’s toe! Door verbinding te maken met alle meme-roepnamen kun je dit jaar zelfs fraaie awars verzamelen! Je kunt controleren of je in aanmerking komt en je award downloaden op hamawardz.app.

Deelnemende stations

Je kunt de stations op verschillende banden en modi werken, houd het DX-cluster in de gaten waar je het betreffende station kunt werken. Sommige stations sturen ook een fraaie QSL kaart dus reden genoeg om zoveel mogelijk van de onderstaande stations te werken!

IARU Region 1:

IARU Region 2:

IARU Region 3:

De officiële website van het Meme Month event is mememonth.ca, waar je ook voorbeelden van QSL-kaarten vindt en de actuele lijst met stations.

Misschien ook interessant
Nieuws

Speciaal event-station Olympische Winterspelen van Peking BY1CRA/WO22 actief

Nieuws

Duitse zendamateurs eren 35 jaar SDR-technologie

Nieuws

Special Event Station PA75OV actief in 2020

Nieuws

Speciale call PH75AIR in de lucht ter nagedachtenis Operatie Market Garden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *