Nieuws

Ministerie van Defensie zoekt Radio Onderhoud Technicus

Het Ministerie van Defensie is op zoek naar een Radio Onderhoud Technicus dat laat het weten aan Ham-Radio.nl. Ben je handig met radiosystemen en wil je bijdragen aan onze kustwacht, dan is dit misschien wel jouw volgende job!

In het kort

Als Radio Onderhoud Technicus zorg je voor de incident- en probleem oplossing van nieuwe, niet-standaard verstoringen aan zenders, ontvangers, radiosystemen en de bijbehorende radio bediensystemen. Dit doe je door gegevens te verzamelen en metingen te verrichten om zo de oorzaak van incidenten en problemen te achterhalen. Vervolgens zoek je (tijdelijke) oplossingen, voer je reparaties uit en test je de apparatuur en systemen waarna je deze weer oplevert aan de gebruiker. Ook actualiseer je storingsdatabases met de uitgevoerde werkzaamheden en oplossingen.

Verder ondersteun je (externe) onderzoeken bij nieuwe ontwikkeling en apparatuur vervanging. Je signaleert storingen en tekortkomingen in de apparatuur en systemen en lost deze ook meteen op. Samen met je collega’s en met in- en externe partijen draag je bij aan nieuwbouw en verbouw van systemen, je test deze en stelt de systemen in bedrijf.

Daarnaast voer je dagelijkse onderhoudswerkzaamheden uit, zodat de zenders, ontvangers, radiosystemen en radio bediensystemen betrouwbaar blijven werken en aan de technische eisen blijven voldoen. Je beheerst en gebruikt test- en meetapparatuur welke nodig zijn voor je dagelijkse werkzaamheden. Ten slotte draag je bij aan het up-to-date houden van de administratie en documentatie van de systemen. Voor het uitvoeren van je werkzaamheden zal je af en toe een dienstreis moeten maken.

Kwalificaties

  • Je hebt een afgeronde MBO-4 opleiding in de richting van elektrotechniek, elektronica of een gelijkwaardige combinatie van opleiding en ervaring.
  • Je hebt ruime ervaring als elektrotechnicus.
  • Je hebt, bij voorkeur, kennis van de instandhouding van MF-HF-VHF-UHF zenders, ontvangers en systemen.
  • Je hebt kennis van IP-netwerken met, bij voorkeur, een CCNA-certificering.
  • Je hebt, bij voorkeur, kennis van de defensieorganisatie. En de systemen waarmee Defensie werkt.
  • Je hebt ruime ervaring met incidentafhandeling van radio- en communicatiesystemen.
  • Je hebt ervaring met ITIL-processen.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
  • Je vindt het niet erg om buiten werktijden te werken en bent bereid tot het lopen van consignatiediensten.

Benieuwd naar de details van deze vacature? Dan kan je deze downloaden en wie weet beheer jij straks onze vitale Nederlandse communicatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.