Nieuws

Russische inzendingen aankomende CQ WPX tellen niet mee

CQ Communications, Inc., uitgever van het tijdschrift CQ Amateur Radio en sponsor van de CQ World Wide DX en WPX Contests, heeft vandaag aangekondigd dat het, in het licht van de invasie van Oekraïne door Rusland en Wit-Rusland, geen competitieve inzendingen zal accepteren in door haar gesponsorde wedstrijden van amateurradiostations in Rusland, Wit-Rusland of de separatistische Donbas-regio van Oekraïne (onofficiële D1 prefix). Logs die door deze stations worden ingediend, zullen alleen als checklogs worden aanvaard. Bovendien zullen contacten met deze stations door andere deelnemers nul punten waard zijn en niet meetellen als multipliers.

Dit is in lijn met een soortgelijke actie van de Radio Society of Great Britain, in navolging van andere internationale sportbonden over de hele wereld.

“We betreuren het dat we deze actie moeten ondernemen,” zei CQ uitgever Richard Ross, K2MGA, “en erkennen dat de overgrote meerderheid van onze collega amateurs die hierdoor getroffen worden onschuldige omstanders zijn die geen rol hadden in de beslissing van hun regering om een ander soeverein land binnen te vallen. Echter, in het licht van het grote leed dat de leiders van Rusland de bevolking van Oekraïne zonder reden aandoen, kunnen we niet met een goed geweten toekijken en niets doen.”

De beslissing geldt voor de aankomende CQ WPX SSB contest op 26 en 27 maart, de organisatie zal per contest beslissen of dit besluit gehandhaafd blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *