Nieuws

SARCNet komt met Public Transport on the Air

Amateurradio kan zeer draagbaar en zeer openbaar zijn, bijvoorbeeld als je een POTA activiteit organiseert. Nu combineert een groep amateurs in Australië beide – op een zeer praktische manier.

Je kunt de paden en boomtoppen inruilen voor treinen en trams dankzij een prijzenprogramma van het School Amateur Radio Club Network, VK3SRC. Het heet Public Transport On The Air kortweg PTOTA. Het moedigt studenten en andere forenzen aan om hun handhelds te pakken en CQ te roepen terwijl ze onderweg zijn naar hun bestemming met een openbaar vervoermiddel. Contacten kunnen worden gelegd via digitale of analoge spraakmodi en kunnen gebruik maken van elk netwerk of apparaat. De enige vereiste is dat het QSO op een amateurband plaatsvindt.

De SARCNET website moedigt studenten aan om op deze manier ham radio zichtbaar te maken voor het publiek, maar geeft wel twee belangrijke voorbehouden: Controleer voordat u de trein of tram verlaat uw stoel op eventueel achtergelaten apparatuur — en misschien nog belangrijker: probeer de ochtend- en middagspits te vermijden.

Meer informatie over PTOTA vind je op sarcnet.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *