Nieuws

Speciaal thema voor Wereld Amateur Radio Dag 18 april 2023

De Internationale Amateur Radio Unie kondigt aan dat Human Security for All, HS4A, het thema zal zijn van Wereld Amateur Radio Dag op 18 april 2023. Voor het eerst werken het VN Trustfonds voor Menselijke Veiligheid en de Wereldacademie voor Kunst en Wetenschap samen met IARU in een campagne om de rol van amateur radio te benadrukken bij het aanpakken van de meest urgente behoeften ter wereld.

Menselijke Veiligheid meet veiligheid op individueel niveau. Het concept werd in 1994 door de VN geïntroduceerd en identificeert zeven onderling verbonden dimensies van veiligheid die essentieel zijn voor het welzijn van een individu: economisch, voedsel, gezondheid, milieu, persoonlijk, gemeenschap en politiek.

De partners geloven dat amateur radio een unieke positie inneemt om op mensen gerichte, contextspecifieke veiligheidsuitdagingen aan te pakken door technische kennis, praktische vaardigheden, innovatieve technologie en de inzet van back-upsystemen op gemeenschapsniveau te bevorderen die in noodsituaties kunnen worden ingeschakeld. De pandemie, klimaatverandering, natuurrampen en gewapende conflicten op verschillende continenten ondermijnen onze veiligheid en respecteren geen grenzen. Amateur radio heeft keer op keer aangetoond dat het in staat is om te voldoen aan de behoeften van menselijke veiligheid. Het is een echt wereldwijd communicatiemedium met zo’n drie miljoen radio-enthousiastelingen die gemeenschappen en mensen over de hele wereld met elkaar verbinden.

Ter viering van Wereld Amateur Radio Dag zullen IARU en haar ledenverenigingen van 11 tot 25 april een speciaal twee weken durend evenement organiseren. Speciale evenementstations zullen dan van over de hele wereld in bedrijf zijn en radiocontacten maken om aandacht te vestigen op de HS4A-campagne.

Misschien ook interessant
Uit de bladen

electron september 2018

UncategorizedUit de bladen

electron augustus 2018

Uit de bladen

surplus radio bulletin juni 2018

Uit de bladen

electron juni 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *