Nieuws

W8S DXpeditie naar Swains gepland in maart 2020

Een team van 10 zendamateurs zal tussen 10 en 25 maart 2020 actief zijn vanaf Swains een eiland in de Tokelau-eilandengroep. Swains telde in 2010 slechts 17 inwoners en is qua oppervlakte net iets kleiner dan Monaco.

W8S DXpeditie

Het team is van plan om op alle banden actief te zijn in CW, SSB, FT8 en RTTY. De DXpeditie splitst zich op in twee kampen die elk twee stations in de lucht brengen. Het plan is ook om met vier stations 24/7 actief te zijn gedurende de gehele DXpeditie periode. Twee stations zullen gericht zijn op het activeren van de 160 meter en 80 meter band. Een wifi-netwerk tussen de twee kampen zorgt ervoor dat logs uitgewisseld kunnen worden. Swains staat op dit moment als 34e entiteit op de “meest gewilde DXCC” lijst.

Aan de DXpeditie is ook een Nederlands tintje; naast de Duitse teamleider Hans (DL6JGN) vervult Ronald Stuy, PA3EWP de rol van co-teamleider. Naast 4 andere Duitse zendamateurs reizen ook 2 Amerikaanse zendamateurs en nog eens 2 Nederlanders; PA4WM en PG5M mee naar Swains.

Misschien ook interessant
Nieuws

DXpeditie Banaba eiland (T33T) nu on-air

Nieuws

DXpeditie W8S naar Swains uitgesteld tot september

Nieuws

VP8PJ vanaf zondag 23 februari on-air

Nieuws

DXpedition naar Zuidelijke Orkney eilanden wijzigt roepletters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *