Uit de bladen

Electron maart 2019

Vlamdiode en vlamtriode

De doorsnee lezer van Electron is wel enigszins bekend met de geschiedenis van de techniek en die van de radio in het bijzonder. Voordat de radiobuis zijn intrede deed, werd door de stamvaders van de radiotechniek heel wat bedacht.

Ledlampen test voor Elektorlabs

De EMC-EMF commissie heeft Elektorlabs aangeboden de ingezonden ledlampen aan een pre-compliant test te onderwerpen. Aanleiding voor de test was een oproep in elektronicamaandblad Elektorlabs. De redactie vroeg lezers om storende ledlampen op te sturen. Zij ontvingen er uiteindelijk 16. Om ze conform de Europese norm EN 55015 te testen bood de EMC-EMF commissie aan de lampen aan een EMC pre-compliance test te onderwerpen.

ARDF ontvanger

Nico Veth, PA0NHC beschrijft in deze Electron een zelfbouw ARDF-ontvanger. Niet alleen de ontvanger en de bouw komt aan bod maar er is ook een print beschikbaar.

Ruud Warnaar stelt zich aan u voor

Binnenkort verschijnt in de Electron een serie over de Raspberry PI in combinatie met onze radiohobby. Maar Ruud begint bij het begin en legt in deze serie stap voor stap uit hoe deze Single Board Computer werkt. Weet u nog niets van de Raspberry PI? Dan is deze serie ook geschikt voor u en kunt u ook deze techniek aan de shack toevoegen met leuke experimenten en zelfbouwprojecten. Voor vragen of het delen van ervaring is het Techniek Forum voorzien van de rubriek “Microcontroller en microcomputer”. Het VERON Techniek Forum is exclusief voor leden van de VERON. Heeft u nog geen toegang? Vraag dit aan via het aanvraagformulier op de website.

En verder in Electron maart 2019

Een zelfgebouwd kastje
Vossenjagen maart 2019
VHF en hoger
HF-rubriek
NL-post
VERON Pinksterkamp
Jan PA0MW 40 jaar eerste operator PI4RCG
en nog veel meer

Voor meer info, kijk op https://www.veron.nl/

Misschien ook interessant
Uit de bladen

Electron april 2021

Uit de bladen

Electron december 2020

Uit de bladen

Electron november 2020

Uit de bladen

Electron oktober 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.