Uit de bladen

Elektor mei/juni 2016

Het nieuwe Elektor Magazine (mei/juni 2016) is vanaf nu verkrijgbaar.

Uiteraard is deze uitgave (132 pagina’s!) weer opgedeeld in de LEARN, DESIGN en SHARE secties. Ook nu staat het blad weer vol met LAB-projecten, reviews, artikelen, Retronica en nog veel meer. Het belooft dus weer uren lees- en bouw-plezier.

In deze uitgave wordt ruim aandacht besteed aan het LAB-project “de Nieuwe Nauwkeurige Nixie-klok”. In dit project zijn oude en nieuwe technologie verenigd: de klok toont de tijd die door een GPS-module geleverd wordt op zes Nixie-buisjes. Tot op de seconde nauwkeurig.

Tevens in deze uitgave “Android ontmoet Arduino”: Gadgets besturen met mobiele telefoons is de nieuwste rage en met een voor WLAN geschikt board kan dit ook draadloos. Als ontwikkelaar moet je dan echter bekend zijn met de netwerkbibliotheken van het controllerboard en met de programmering van de smartphone. Hier brengt Blynk uitkomst, want dit platform verzorgt de communicatie aan beide kanten.

Verder deze maand LEDitron, de Sprekende Sonar Stok, i-Pendule, Opamp-experimenteerkit voor myDAQ en nog veel meer interessante projecten.

Meer info op: https://www.elektormagazine.nl/