Uit de bladen

elektor november/december 2015

Batterijbuisjes

Vreemde onderdelen

Als je aan buizen, denkt dan is het eerste beeld dat opdoemt een grote zware audioversterker met grote gloeiende glazen buizen die zachtjes brommen. Deze buizen hadden flink wat stroom nodig en daarbij ook nog een behoorlijke hoge spanning. Maar er bestaan ook buisjes die ontworpen zijn voor het gebruik met batterijen als voedingsbron. Er zijn er zelfs die het op een 9V-blokbatterijtje doen!
Windows 10 op Raspberry Pi (1)

Installatie en eerste programma’s
Windows 10 op Raspberry Pi (1)
Raspberry Pi is een vriendelijk geprijsd computertje dat zich prima leent voor meten, regelen en aansturen. Sinds kort is er voor de RasPi Model 2 ook een speciale versie van Windows 10 gratis verkrijgbaar. Welke voordelen biedt dit alles nu boven de bestaande Linux-distributies voor de Raspberry Pi? Dat gaan we in deze miniserie laten zien.

DDS-functiegenerator
Sinus-, blok- en driehoekgolven tot 10 MHz

DDS staat voor Direct Digital Synthesis. DDS-chips beloven u veel werk uit handen te nemen bij het ontwerpen van een functie- of signaalgenerator met een breed frequentiebereik. U kiest er maar eentje uit, een microcontroller en wat externe componenten eromheen, en u kunt aan de slag met programmeren. Althans, zo wordt het ons voorgehouden. Maar werkt het in de praktijk ook zo? Wij presenteren een ontwerp rond de AD9834.

En nog veel meer in dit super dikke dubbelnummer. Voor meer onfo kijk op https://www.elektormagazine.nl/

Misschien ook interessant
Uit de bladen

Elektor magazine januari februari 2022

Uit de bladen

Elektor Magazine november/december 2021

Uit de bladen

Elektor Magazine juli/augustus 2021

Uit de bladen

Elektor Magazine mei/juni 2021