Uit de bladen

Surplus radio bulletin september 2016

Zelfbouw BC-611.

Een walky talky uit dumponderdelen, tijdens zijn zoektochten naar oude onderdelen om te voorkomen dat ze in de kliko belanden, koopt Henk van Zwam nog wel eens een partijtje van een nabestaande die met de verzameling van pa of opa omhoog zit.
Daar kun je van alles in vinden en soms zit daar ook wel wat tussen waar je een artikeltje over kan schrijven. Zoals deze keer een walky talky uit dumponderdelen.

Ervaringen met een dynamotor.

Een dynamotor vraagt bij het opstarten een grote stroom. Om deze startstroom te begrenzen wordt vaak een weerstand in serie geschakeld. Als de motor op toeren gekomen is wordt deze weerstand kortgesloten.
Minder bekend is dat hierdoor opnieuw een stroomsprong optreedt. Maar nu wordt deze inschakelstroom niet extra begrensd. Een verslag van de beschouwingen en metingen door PA0FVE.

 
Verder nog: Bestuursmededelingen, Expositie Secret Communications 2, Met AM op zestig!!, WS19 totally HAM-ed, Mijn TCS-12 andermaal op herhaling, SRS markt, wie weet wat, radioweekend Crash museum, jaaragenda 2016 en nog veel meer.

Meer info op www.pi4srs.nl

Misschien ook interessant
Uit de bladen

Surplus Radio Bulletin december 2023

Uit de bladen

Surplus Radio Bulletin november 2023

Uit de bladen

Surplus Radio Bulletin juni 2023

Nieuws

Speciaal thema voor Wereld Amateur Radio Dag 18 april 2023