Nieuws

40e editie Ballonvossenjacht staat voor de deur

Met nog negen dagen te gaan staat de Ballonvossenjacht bijna op het punt van beginnen. Ieder jaar is het weer een drukte van jewelste op zowel de repeater als de transponder van de ballon zelf. Ook dit jaar belooft dat niet anders te zijn.

40e editie dit jaar

Via de relaisstations PI2NOS en PI3UTR is het evenement weer live te volgen met updates vanuit de organisatie. Ook dit jaar wordt de ballonvossenjacht spannend gemaakt door de ballon op een nog geheime plaats op te laten. Zo heeft iedereen dezelfde kansen om de ballon uit te peilen. Omdat de ballon dit jaar iets lichter moet zijn is er wel een belangrijke wijziging voor deelnemers.

De bakenzender op 145.500 MHz is niet langer aanwezig in de sonde van de ballon. Het uitpeilen van de ballon zelf moet dus via de transponder op 145.475 MHz of de ATV zender op 1252 MHz. Ook vanuit huis kun je deelnemen aan het evenement, door proberen de ATV zender of transponder te ontvangen of een QSO te maken met de organisatie. Vorig jaar werden er bijna 600 unieke registraties vastgelegd via het club callsign PI4RCG.

De ballonvossenjacht 2018 wordt gehouden op zondag 9 september. Bij goed weer wordt de sonde omstreeks 13:00 uur opgelaten.

Misschien ook interessant
Nieuws

43e ballonvossenjacht op 19 september 2021 afgelast

Nieuws

Ballonvossenjacht op 20 september 2020

Nieuws

Live: volg de ballonvossenjacht 2018 van minuut tot minuut

Nieuws

39e Ballonvossenjacht dit jaar op 10 september

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.