Nieuws

Biggen uit Breukelen weer actief als PA60WIM

De Biggen uit Breukelen zijn tal van jaren actief geweest onder de callsign PA6BIG. Dit jaar is besloten om de roepletters PA60WIM te gebruiken. Van 8 oktober tot 4 november is het mogelijk om een verbinding te maken met een van de biggen in Breukelen, Amersfoort en een vissersboot op de Waddenzee.

PA60WIM

Frans, PC2F heeft ter ere van de 60e verjaardag van Wim (PE1EZU) de roepletters PA60WIM aangevraagd. Bij ATV’ers is Wim zeer bekend dankzij succesvolle deelname aan ATV-contesten. In de biggengroep werden diverse originele ideeën geopperd om Wim een memorabel cadeau te geven voor het bereiken van deze bijzondere mijlpaal. Uiteindelijk is er gekozen om Wim te fêteren op een dagje zeevissen bij rederij Stella in Den Oever. Naast radio zendamateurisme zijn vissen en varen andere grote hobby’s van Wim.

Op zondag 23 oktober worden naast vishengels ook antennes uitgegooid. Waardoor PA60WIM ook vanaf de Waddenzee te werken zal zijn. Zowel op HF en 2 meter zal het station actief zijn, wellicht de kans om een aantal nieuwe locator-vakjes te werken! Op de website van PA6BIG is meer informatie te vinden en tevens een online logboek.

Misschien ook interessant
Nieuws

Meme Appreciation Month: een golf van humor in de amateur radio community

Nieuws

Duitse zendamateurs eren 35 jaar SDR-technologie

Nieuws

Special Event Station PA75OV actief in 2020

Nieuws

Speciale call PH75AIR in de lucht ter nagedachtenis Operatie Market Garden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *