Nieuws

Drie radioamateurs bij volgende SpaceX Crew-6 missie naar ISS

Drie van de vier astronauten die op de geplande lancering in februari van de SpaceX Crew-6 missie naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) zullen deelnemen, zijn radioamateurs.

Piloot Warren “Woody” Hoburg, Commandant Stephen Bowen, en Missie Specialist Sultan Al Neyadi zullen samen met Missie Specialist Andrey Fedyaev aan boord gaan van het SpaceX Dragon ruimtevaartuig, Endeavour. Het ruimtevaartuig zal op een Falcon 9 raket geplaatst worden, en hoewel er nog geen specifieke lanceerdatum is bekendgemaakt, wordt verwacht dat dit in het midden van februari 2023 zal zijn.

Alle bemanningsleden hebben geleerd over het Amateur Radio on the International Space Station (ARISS) programma. In de afgelopen maanden hebben zij begeleiding gekregen bij het studeren en testen, en hebben van ARISS-teamleden in het Johnson Space Center van NASA geleerd hoe ze de ARISS-radio’s moeten bedienen en welk protocol er on-air gevolgd moet worden.

De bemanning zal in staat zijn om deel te nemen aan ARISS en het ham radio station op het ISS te gebruiken om contact te maken met scholen en andere onderwijsinstellingen.

Misschien ook interessant
Nieuws

ISS zendt SSTV uit op 1 en 2 december 2020

Nieuws

ISS SSTV evenement op 4 tot 8 oktober met beelden van satellieten

Nieuws

Upgrade voor amateur radio aan boord van internationaal ruimtestation ISS

Nieuws

Ook NASA organiseert SSTV-event vanuit ISS van 8 tot 10 februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *