Nieuws

DXpeditie op Zuidelijke Sandwicheilanden abrupt ten einde

De DX-peditie op Zuid Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden zou mogelijk abrupt ten einde kunnen komen door gevaarlijke weersomstandigheden. Dat heeft de expeditieleider gisteren laten weten aan DailyDX.

“Gevaarlijke omstandigheden”

Volgens Paul Ewing, die expeditieleider is van de VP8STI-crew is het weer verslechterd in de afgelopen dagen.  Hoge windsnelheden en veel sneeuw maken het de crew lastig om nog veilig op het afgelegen eiland te kunnen verblijven. Door de wind zijn een aantal antennes beschadigd geraakt en de sneeuw maakt het moeilijk om reparaties uit te kunnen voeren. Ook een tent is beschadigd geraakt door de wind zo laat Ewing weten.

vp8sti-camp

Ook het schip, de Bravehart, heeft moeite met het vasthouden van haar ankerpunt want regelmatig drijft het schip af van het eiland. Toch is het goed mogelijk dat de crew besluit om haar spullen te pakken uit veiligheidsoverwegingen. De crew zou in de loop van deze week haar spullen pakken om vervolgens 10 dagen op Zuid-Georgia te verblijven. Momenteel bevind de crew zich nog op Thule Island, wat onderdeel is van de Zuidelijke Sandwicheilanden.

Vanmiddag bereikte Ham-Radio.nl het bericht dat de DXpeditie inderdaad wordt afgebroken. Afgelopen nacht zijn nog twee tenten beschadigd geraakt en alleen het station op de 40 meter band heeft nog een werkende antenne. Zodra er meer informatie is wordt dit bericht nog aangevuld.

Via: DailyDX

Misschien ook interessant
Nieuws

Ohio-Penn DX Bulletin gestopt na 32 jaar

Nieuws

DXpeditie Banaba eiland (T33T) nu on-air

Nieuws

Eerste contact op 40 MHz tussen Ierland en Litouwen

Nieuws

DXpeditie W8S naar Swains uitgesteld tot september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *