Nieuws

Ohio-Penn DX Bulletin gestopt na 32 jaar

Een instituut onder DXers is na bijna 32 jaar opgeheven. Ohio-Penn DX Bulletin oprichter en uitgever Tedd Mirgliotta, KB8NW, kondigde zijn pensioen aan in het bulletin van 31 oktober. Sinds 1991 voorziet het OPDX Bulletin DXers regelmatig van updates over DXpedities, geplande activaties van operators op zeldzame locaties en ander nieuws dat van belang is voor DXers. Het bulletin werd altijd gratis aangeboden aan de lezer.
In zijn pensioenbericht laat Mirgliotta weten dat hij al meer dan 40 jaar DX-informatie verstrekte aan radioamateurs en daarbij pionierde met het gebruik van computercommunicatie en packet radio.

John Papay, K8YSE, die jarenlang het OPDX Bulletin op zijn website heeft gehost, herinnerde zich dat het publiek vaak verder reikte dan de DX-gemeenschap van radioamateurs.

Hoewel de wekelijkse bulletins nu zijn afgelopen, merkte Mirgliotta op dat “de OPDX Mailing List nog steeds actief zal zijn voor aankondigingen van DX-pedities en speciale persberichten.” Hij voegde er echter aan toe: “Deze zullen niet in bulletinformaat zijn.”

De archieven van OPDX-bulletins (tot 1999) blijven online beschikbaar op http://w.papays.com/opdx.html.

Via OPDX/CQ Newsroom

Misschien ook interessant
Nieuws

Eerste contact op 40 MHz tussen Ierland en Litouwen

Nieuws

HF Voyager maakt FT8 contact mogelijk met zeldzame zee-locators

Nieuws

DP0GVN WSPR baken op Antarctica in gebruik genomen

Nieuws

3Y0Z DXpeditie vertrekt vandaag naar Bouvet Island

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *