Nieuws

Kleinste tv-tunerchip is geschikt voor alle standaarden

Silicon Labs introduceert de Si2151, een hybride tv-tunerchip met afmetingen van 3 x 3 mm die geschikt is voor alle terrestriële en kabel-tv-standaarden voor analoge en digitale tv-ontvangst. De nieuwe tuner werkt zonder externe onderdelen zoals een balun, voorversterker, SAW-filters en ontstoorspoelen in de voedingsleidingen. Door de ingebouwde 1,8-V-low-drop-spanningsregelaar kan de tuner met slechts één spanning worden gevoed. Ook beschikt de tuner over ingebouwde filterschakelingen waarmee WiFi- en 4G-interferentie wordt onderdrukt.

De Si2151 is geschikt voor ontvangst van NTSC-, PAL/SECAM-, ATSC/QAM-, DVB-T2/T/C2/C-, ISDB-T/C- en DTMB-signalen, en voor kanaalbandbreedtes van 1,7 MHz, 6 MHz, 7 MHz, 8 MHz en 10 MHz. Bij de ontvangst van tv-signalen volgens geavanceerde standaarden zoals DVB-T2 en DVB-C2 zorgt de Si2151 volgens de fabrikant voor een verbetering van enkele dB’s ten opzichte van concurrerende producten.

Naast de Si2151 levert SiLabs ook de Si2141 tunerchip. Deze is alleen geschikt voor digitale tv-ontvangst maar is verder identiek aan de Si2151. Beide tunerchips zijn op dit moment in grote aantallen leverbaar.

 

Bron: www.elektor.nl