Nieuws

“Lezing: Verbindingsdienst tijdens de historische slagen om Arnhem en Rotterdam”

Historische Collectie van de Verbindingsdienst

Op donderdagavond 15 juni organiseert de Historische Collectie van de Verbindingsdienst een avond over de rol van militairen van de Verbindingsdienst en de beschikbare communicatiemiddelen tijdens de historische Slag om de Maasbruggen rond Rotterdam in 1940 en operatie Market Garden in 1944.

De avond is op de Bernhardkazerne in Amersfoort en duurt van 18:45 uur tot 21:45 uur. Daarna is er een mogelijkheid voor een rondleiding door de historische collectie. Toegang is gratis: aanmelden graag voor 1 juni door volledige naam en woonplaats te mailen naar hc.regiment.verbindingstroepen [@] mindef.nl. Met een geldig legitimatiebewijs heeft u dan toegang tot de kazerne.

Historische Collectie van de Verbindingsdienst

De Historische Collectie van de Verbindingsdienst

De Historische Collectie van de Verbindingsdienst is gevestigd op de Bernhardkazerne in Amersfoort. De collectie presenteert op interactieve wijze de ontwikkeling van de militaire communicatiemiddelen vanaf het jaar 1800. Per tijdvak staat een realistische opstelling en toelichting op het werk van de Verbindingstroepen, onder andere gedurende de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en Vredesmissies.

Historische Collectie van de Verbindingsdienst

De collectie werpt ook een blik op de toekomst van het militaire optreden. De bezoeker kan zelf gebruik maken van seinen, morse, radioverbindingen en vele andere middelen om met anderen in de expositiezaal te communiceren. Enthousiaste vrijwilligers met vaak militaire ervaring vertellen graag over de stormachtige vooruitgang van deze communicatiemiddelen. Verder beschikt de collectie over een uitgebreid archief.

Datum: Donderdag 15 juni
Tijd: 18:45 uur tot 21:45 uur
Adres:
Bernhardkazerne, gebouw C
Barchman Wuijtierslaan 198
3818 LN Amersfoort
Toegang: Gratis
Meer informatie over de Historische Collectie Verbindingsdienst op de website www.hcverbindingsdienst.nl.

Misschien ook interessant
Uit de bladen

RHT juni 2018

Uit de bladen

RHT september 2016

Nieuws

Lezing: 'De onzichtbare oorlog'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *