Nieuws

Aankomend weekend Mills on the air 2016

Molen in Breukelen

Wie aankomend weekeinde de zender zal inschakelen kan daar tal van speciale stations in molens en gemalen horen. Door meerdere verbindingen te maken is een certificaat te verdienen. Het is dit jaar de achtste editie van het evenement, bedoeld om de radiohobby maar ook de molens in het zonnetje te zetten.

CQ Mills on the air

In het weekend van 14 en 15 mei zijn er diverse molens en gemalen actief op de radiobanden. Dit jaar doen maar liefst 19 molens en gemalen mee in Nederland aan het evenement, waaronder de afdeling Utrecht van de Veron die vanuit de molen in Oud Zuilen actief zal zijn. Ook buiten Nederland zijn stations actief, zo worden er zes molens in België geactiveerd en in ieder geval twee in Engeland. Bij veel van deze stations ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in de molen zelf.

Om een Award te verdienen is het vereist om minimaal zes QSO’s te maken met een molen of gemaal. Het gaat dan om zes verschillende stations of zes QSO’s op verschillende banden. Voor meer informatie over de Award kan je terecht bij PD6MILL.

Misschien ook interessant
Nieuws

Meme Appreciation Month: een golf van humor in de amateur radio community

Nieuws

Speciaal event-station Olympische Winterspelen van Peking BY1CRA/WO22 actief

Nieuws

Duitse zendamateurs eren 35 jaar SDR-technologie

Nieuws

Special Event Station PA75OV actief in 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *