Nieuws

Molens openen op 11 en 12 mei deuren, ook voor zendamateurs

Op 11 mei en 12 mei zijn het weer Nationale Molendagen, diverse molens openen hun deuren dan voor het publiek. Ook zendamateurs kan je op deze dag tegenkomen die vanuit windmolens actief zullen zijn.

De reden om samen met molenaars actief te zijn is het maken van verbindingen met andere molens in de wereld die eveneens hun deuren hebben opgesteld. Natuurlijk is het ook een uitstekende manier om het grotere publiek kennis te laten maken met onze veelzijdige hobby. Wie in het weekend van 11 en 12 mei 2019 zes of meer verbindingen maakt met molens kan een award aanvragen via de website van PD6MILL.

Ook de afdeling Utrecht van de Veron zal dit weekend een dag actief zijn vanuit de Molen van de polder Westbroek (Nedereindsevaart 3, 3611 AV Oud Zuilen). Het idee bestaat om ook dit jaar weer vanuit de molen verbindingen te maken. Inmiddels is molenaar Daan Ottevanger weer benaderd en hij verheugt zich zeer op de aanwezigheid van de radioamateurs in zijn molen!

De afdeling schrijft over deze locatie: “Afgelopen jaren waren we actief op HF, VHF en UHF onder de clubcall PI4UTR en hebben leuke verbindingen gemaakt, mede door het lage ruisniveau op deze mooie locatie.”. Het plan is om zaterdagochtend 11 mei rond 09.30 uur op te bouwen, daarna verbindingen maken door verschillende operators en rond 16.00 uur weer op te breken.

Inmiddels zijn er al 23 molens en gemalen in Nederland aangemeld die actief zullen zijn op 1 of meerdere dagen. Vanuit België, het Verenigd Koninkrijk en Australië zijn ook al een aantal aanmeldingen binnen.

Misschien ook interessant
Nieuws

Zendamateurs actief tijdens Nationale Molendag op 12 mei 2018

Nieuws

Aankomend weekend Mills on the air 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *