Nieuws

Special callsign OP147MN.

Special callsign OP147MN , active from 22/08/2014 to 20/09/2014

Baarle-Hertog (Belgische enclave’s in Nederland) verkeerde tijdens de Eerste Wereldoorlog in een unieke positie: het was namelijk, mét het gebied achter de IJzer, het enige stukje België dat onbezet bleef. Al vlug werd het plan opgevat om in Baarle-Hertog een clandestien zend-ontvangststation te vestigen dat in dienst stond van de Belgische regering. Het dorp werd dan ook spoedig een draaischijf voor spionage- en afluisteractiviteiten.

Alle onderdelen voor het radiostation werden via Nederland clandestien naar Baarle overgebracht, wat acht maanden in beslag nam. Als laatste werden de 40 meter hoge houten antennemasten opgericht

Paul Goldschmidt was van 1915 tot 1917 hoofd van dit clandestiene radiostation MN7.

De plaats waar MN7 opgesteld stond is nu een landbouwakker aan de Hoogbraak, het is in die omgeving dat deze memorabele gebeurtenis van de Groote Oorlog herdacht zal worden door enkele leden van UBA-DST met de activatie van het speciale roepteken OP147MN. Het special event station zal actief zijn in de periode 22 Augustus – 20 september 2014 zo veel als mogelijk op Vhf/HF banden phone en cw.
QSL manager: ON2KP.

Qsl If possible via QSL buro (will be the best option)

Qsl direct with S.A.E enveloppe and 1us for europe – 2us outside europe (no irc possible)

Qsl direct without correct fee returns via buro and not direct.

meer info op http://qrz.com/db/OP147MN