Nieuws

December YOTA maand!

December is IARU R1 Youngsters On The Air maand. In deze maand geven we jeugd tot en met 25 jaar de kans om “on air” te komen. De VERON vraagt clubstations/individuele zendamateurs om de speciale callsign PA6YOTA te activeren. Bij genoeg aanmeldingen zal er een tweede roepnaam met YOTA beschikbaar gesteld worden.

Het doel van deze speciale call is dat we als jongeren zichtbaar worden onder de andere zendamateurs en jongeren enthousiast maken voor de radio hobby. Er zullen de gehele december maand verschillende landen een callsign met YOTA in de suffix activeren. Vorig jaar namen er 17 callsigns uit 14 landen deel en werden er maar liefst 20.000 QSO’s! gemaakt.

Wil je deelnemen? Stuur dan een mail naar pa2ls @ veron.nl voor 14 oktober met naam, callsign, voorkeur welke week in december (1,2,3 of 4) en hoe je de activiteit wilt invullen (bijv.: scouting, schoolclub, demonstratie, thuis alle buurkinderen uitnodigen etc.)

Je kan je ook aanmelden als individuele zendamateur, als je niet ouder bent dan 25 jaar.

De regels zijn eenvoudig:

Volg de regels. Dit is een vriendelijke activiteit, toch zijn er een aantal regels nodig om het in goede banen te leiden.
De callsign moet voornamelijk geactiveerd worden door jongeren tot en met 25 jaar.
Alle QSO’s moeten worden gelogd en opgestuurd worden als ADIF file voor 5 januari 2015 naar pa2ls @ veron.nl
Zorg ervoor dat de callsign regelmatig wordt gebruikt, er zoeken immers mensen naar callsigns met YOTA in de suffix. Zeker door het award dat beschikbaar wordt gesteld.
Alle QSO’s moeten worden gemaakt in December 2014.
Dit is geen contest. Vertel mensen over wat we doen en geef niet alleen snel 5/9’s. Pile-ups zijn leuk maar het is ook goed om toch even te melden hoe oud je bent zodat mensen meer begrijpen van de achtergrond van de suffix YOTA.

Meer informatie over o.a. het award wordt binnenkort beschikbaar gesteld op ham-yota.com

 

Bron www.veron.nl

Misschien ook interessant
Nieuws

December is ook in 2022 YOTA maand

Uit de bladen

electron oktober 2014