Nieuws

VP8STI DXpeditie van start vanaf de Zuidelijke Sandwicheilanden

Op de “South Sandwich Islands” ook wel bekend als Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden is sinds gisteren de VP8-DXpeditie  gestart, om op het eiland te geraken heeft het team moeten vechten tegen de elementen. Toch is het team inmiddels met drie stations in de lucht, de pile-ups zijn hectisch zo omschrijft Paul Ewing, co-leider van de expeditie.

Moeilijke landing en hectische pile-ups

Bij het arriveren heeft het team letterlijk het water in moeten duiken om op land aan te kunnen komen en de veiligheidslijnen te bevestigen. “Een teamlid is hierbij onbedoeld in de oceaan beland, net als een generator. Het teamlid is aan de beterende hand maar de generator kunnen we als verloren beschouwen.” laat Ewing weten aan ARRL. Het team bestaat uit 14 leden en zal de komende periode de Zuidelijke Sandwicheilanden en Zuid-Georgia activeren.

VP8STI

Het team is gestart op Thule Island, het meest zuidelijk gelegen eiland van de eilandengroep. Daar heeft het team te maken met flinke windstoten en wat sneeuw, toch is het team actief bezig met het opzetten van de stations met al reeds drie stations actief. “Het team doet haar uiterste best onder deze moeilijke omstandigheden en hoopt ook jouw callsign in het log te noteren”, zo besluit Ewing. Roepletters die voor deze expeditie gebruikt worden zijn: VP8STI en VP8SGI. De Zuidelijke Sandwicheilanden zijn de nummer 3 meest gewilde DXCC-entiteit en Zuid-Georgia is de nummer 8 meest gewilde DXCC-entiteit.

Misschien ook interessant
Nieuws

Ohio-Penn DX Bulletin gestopt na 32 jaar

Nieuws

DXpeditie Banaba eiland (T33T) nu on-air

Nieuws

Eerste contact op 40 MHz tussen Ierland en Litouwen

Nieuws

DXpeditie W8S naar Swains uitgesteld tot september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *