Nieuws

Whisky Oscar Wereld Omroepers is er voor Nederlandse zendamateurs op 11-meter

De Whisky Oscar Wereld Omroepers zijn al zeker 30 jaar actief binnen Nederland. Opgericht in Canada om contact te onderhouden met het thuisfront in het ‘verre’ Nederland. Toen om de telefoniekosten te drukken nu vooral om contact te maken en onderhouden met andere Nederlandstalige amateurs en vrienden.

Whisky Oscar vereniging

De vereniging accepteert Nederlandstalige leden uit de gehele wereld, het doel is dan ook om via de vereniging in contact te komen met andere Nederlanders. Contacten worden hierbij primair gelegd via de 11 meter band. Maar de vereniging zelf is ook actief op andere banden, bijvoorbeeld tijdens de afgelopen PACC contest.

Ook binnen de wereld van 11-meter staat de techniek niet stil, zo draait er inmiddels ook een landelijk dekkende CB-repeater. Ingang is kanaal 18 en de uitgang bevindt zich op kanaal 11 (27.085 MHz). De Whisky Oscar vereniging stonden samen met WRLP ( CBrepeater) op de radiomarkt in Rosmalen, waar door bezoekers veel belangstelling werd getoond.

WRLP cbrepeater

Geïnteresseerd geraakt in de Whisky Oscar vereniging en CBrepeater, neem dan een kijkje op de website van de vereniging.

Misschien ook interessant
Nieuws

ECBF en RFDX zetten zich in voor behoud CB in Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *