Nieuws

Yaesu introduceert SCU-LAN10 interface voor FT-DX101

Wie een FT-DX101 in het bezit heeft en wensen heeft om deze via het netwerk te kunnen bedienen kunnen nu wellicht de aanschaf van een SCU-LAN10 interface overwegen. Deze interface werd onlangs geïntroduceerd via de Japanse website van Yaesu.

SCU-LAN10 van Yaesu

De interface van de SCU-LAN10 wordt per USB kabel verbonden met de FT-DX101(D of MP). Na het aansluiten kan je je eigen zender waar ook ter wereld besturen. Handig als je even vanuit de achtertuin wilt DX’en tijdens warme zomerdagen. Ook voor clubstations kan deze interface een uitkomst bieden. Met het gebruiken van de interface moet het voelen alsof je achter je zender zit zonder dat dit daadwerkelijk zo is!

De software die je op de PC gebruikt laat je het spectrum zien maar laat je ook alle aspecten van de zender instellen. Van frequentie tot modus en bandbreedte. Onderstaande schermafdruk uit de Japanse handleiding van het apparaat geeft een kleine impressie.

De netwerkinterface heeft een prijskaartje van ongeveer 340 euro meegekregen en is vanaf mei te verkrijgen bij diverse leveranciers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *