Uit de bladen

De Kunstmaan juni 2020

Het tweede nummer van dit jaar van het tijdschrift De Kunstmaan is verschenen op de voorpagina een NOAA-18 opname van 13 juni. Het blad opent met het woord van de voorzitter, ook hier vond de ledenvergadering digitaal plaats en wordt opgemerkt dat het geplande bezoek aan Eumetsat dit jaar geen doorgang kan vinden.

Fred schrijft in deze editie zijn voorlopig laatste stuk van “Weersatellieten in Vietnam”, naar eigen zeggen omdat hij niet veel meer te vertellen heeft. Maar belooft terug te komen als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Hoe maak je gebruik van satelliet data met geo-referenties? Fred Jansen beschrijft dit in een interessant stuk met een aantal voorbeelden.
In een eerdere uitgave besprak Ben hoe je satellieten kunt volgen met Scilab en werd de nauwkeurigheid van Xtrack bediscussierd. Maar hoe maak je de tracking nog nauwkeuriger.

Een versterker met de Gali-2 als onderdeel voor een downconverter voor 8 GHz. Een discussie over de rotorbesturing op de bijeenkomst van 14 maart. Natuurlijk ook de UKW-berichte, uit de bibliotheek en een verslag van de ledenvergadering op 9 mei 2020. Het blad sluit af met een overzicht van alle active satellieten.

De Kunstmaan verschijnt vier keer per jaar en is een uitgave van de Werkgroep Kunstmanen. Meer weten of lid worden en De Kunstmaan ontvangen? Bekijk dan Kunstmanen.net.

Misschien ook interessant
Uit de bladen

De Kunstmaan september 2022

Uit de bladen

De Kunstmaan juni 2021

Uit de bladen

De Kunstmaan maart 2021

Uit de bladen

De Kunstmaan december 2020