Uit de bladen

De verbinding augustus 2014

Vitale verbindingen voor veilige vierdaagse.

Nijmegen was van 15 tot en met 18 juli weer in de ban van het grootste wandelevenement ter wereld. Drieënveertigduizend lopers gingen van start in de achtennegentigste editie van de Nijmeegse vierdaagse en meer dan 1 miljoen toeschouwers bezochten in vier dagen tijd Nijmegen en omgeving. Getallen die de organisatie en de betrokken veiligheidsregio’s ieder jaar voor uitdagingen plaatsen op het gebied van veiligheid, logistiek en techniek. De sleutel tot strakke regie en veiligheidsmanagement is het slim organiseren van verbindingen en informatiestromen. Want zo druk als het op het wandelparcours is, is het ook in de ether.

“Te druk” gaat niet meer op

Veiligheidsdomein verandert blijvend door sociale media. De ontwikkelingen in sociale media gaan zo snel, dat het veiligheidsdomein er blijvend door verandert. Het zijn onmisbare informatiekanalen en communicatieplatformen geworden, die grote impact hebben op organisaties, werkprocessen en medewerkers. Een nieuw handboek van het Instituut Fysieke Veiligheid moet duidelijkheid geven.

Verder nog, kort nieuws, de evolutie van Tetra, DMR en Tetra in Boom, Motorola onder vuur in VS, CR nieuws en nog veel meer info.

website www.verbinding.nl