Uit de bladen

DKARS-Magazine januari 2015

Vakantieplannen voor Amerika ?

Kom naar de HamCation® Amateur Radio en Computer Show in Orlando, Florida, 13, 14 en 15 februari 2015 . Het tentoonstellingscomplex ‘The Central Florida Fairgrounds’ in Orlando Florida, (USA) is het centrum van activiteiten op 13, 14, en 15 februari 2015, (vrijdag, zaterdag en zondag), voor mensen die geïnteresseerd zijn in Amateur Radio en elektronica. Voor de overige familieleden zijn er ook de nodige at-tracties. Zoals Disney Magic Kingdom, Seaworld, Universal Orlando en de Malls, grote overdekte winkelcentra.

De Doppler peiler (deel 4)

Een cruciaal onderdeel van een Doppler peiler is de antenne array. De afbeelding beneden laat een grote, professionele array zien, zoals gebruikt wordt voor de peiling van luchtvaart radioverkeer.

Bouw je Raspberry PI (RPi) om tot stereo radiozender.

Met een klein stukje software en een stukje draad van 20 cm maak je binnen no-time een heuse stereo FM zender. De frequentie wordt opgewekt door de in de RPi aanwezige klokgenerator. Het programma gebruikt maar 5% van je CPU en biedt de mogelijkheid om audio te ‘streamen’ naar de FM-zender vanuit verschillende programma’s. De zender werkt van ca. 1 tot 250 MHz.

Verder nog: Van de eindredacteur, DKARS Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland, Activiteitenkalender, ZL2AFP EXChat, PE1KQP’s Projecten Pagina, A new design of broadband HF vertical antenna, High Altitude Ballooning(HAB), en nog veel meer nieuws.

meer info kijk op: http://www.dkars.nl/

Misschien ook interessant
Nieuws

PiSDR image krijgt ondersteuning voor PlutoSDR

Nieuws

DKARS wordt opgeheven voor nieuwe vereniging DARU

Uit de bladen

DKARS Magazine april 2019

Uit de bladen

DKARS magazine januari 2019