Uit de bladen

DKARS magazine september

De 36e Ballonvossenjacht van zondag 14 september 2014

Op zondag 14 september 2014 vindt de 36e editie van de landelijke Ballonvossenjacht plaats! Rond ca. 13.00 uur wordt de bekende sonde opgelaten op het terrein van het K.N.M.I. in de Bilt aan een stratosfeerballon die meestal een hoogte van 30+ kilometer bereikt. Zodra de ballon klapt komt de sonde aan parachutes naar beneden zodat de radiopeilers onder hoogspanning zullen proberen de sonde als eerste terug te vinden. Dat zijn de ingrediënten voor een immer superspannende wedstrijd!

Whisky Oscar “Wereld Omroepers”

Whisky Oscar staat voor Wereld Omroepers en is Nederlands meest actieve en toonaangevende Hybride club op 11 meter gebied en de amateurbanden en bestaat eind dit jaar 35 jaar! Whisky Oscar is een uitsluitend Nederlandstalige club met Nederlands sprekende leden in alle werelddelen en groeit en bloeit als nooit tevoren! Lees hier het verhaal…

Vakantieplannen voor Amerika ?

Kom naar de HamCation® Amateur Radio en Computer Show in Orlando, Florida, 13, 14 en 15 februari 2015 . Het tentoonstellingscomplex ‘The Central Florida Fairgrounds’ in Orlando Florida, (USA) is het centrum van activiteiten op 13, 14, en 15 februari 2015, (vrijdag, zaterdag en zondag), voor mensen die geïnteresseerd zijn in Amateur Radio en elektronica. Voor de overige familieleden zijn er ook de nodige at-tracties. Zoals Disney Magic Kingdom, Seaworld, Universal Orlando en de Malls, grote overdekte winkelcentra.

Een raamantenne voor de 160, 80, 40, en de 20 meterband.

Het concept van deze antenne is niet nieuw, maar door de goede verkrijgbaarheid en lage prijs van de zogenaamde hengelmasten (12 m lang) is het mogelijk om een veelzijdige vakantie antenne te maken.

en nog veel meer info.

dit tijdschrift is gratis te downloaden op www.dkars.nl

Misschien ook interessant
Nieuws

DKARS wordt opgeheven voor nieuwe vereniging DARU

Uit de bladen

DKARS Magazine april 2019

Uit de bladen

DKARS magazine januari 2019

Uit de bladen

DKARS magazine maart 2018