Uit de bladen

Electron februari 2019

Gouden speld voor Matthe, Wino, Rob en Rient

Op 17 april 2018 reikte Sjoerd PA0SHY namens het hoofdbestuur Gouden Spelden uit aan Matthe PD1AJZ en Wino PA0ABM. Matthe kreeg de gouden speld omdat hij al 20 jaar de drijvende kracht is achter diverse activiteiten voor de afdeling Bergen op Zoom. Wino zet zich al jaren in voor het Traffic Bureau. Verzorgde van 1996 tot 2005 voor de rubriek DX-nieuws in Electron. De lijst is te lang om op te noemen. Op 14 december reikte algemeen voorzitter Remy Denker twee gouden spelden uit in Amerfoort. Rob PA0KEL is al meer dan 30 jaar de drijvende kracht achter de Amersfoortse vossenjachten. Rob heeft zich jaren ingezet als vrijwilliger voor de afdeling Amersfoort, waarvan een aantal jaren als voorzitter. Rient PA3GXP heeft zich ook jaren ingezet als vrijwilliger voor de afdeling Amersfoort en maakt gedurende vele jaren deel uit van de Amersfoortse vossenjachten. Matthe, Wino, Rob en Rient bedankt voor jullie inzet als vrijwilligers voor de VERON!

PACC-contestlogprogramma

Het VERON PACC–contestlogprogramma is eenvoudig in het gebruik. Voor de installatie hoeft u enkel het ZIP-bestand uit te pakken. Waardoor dit programma binnen enkele minuten draait het op elk Windows-computersysteem. In het 2e weekend van februari staan de HF antennes van de buitenlandse radiozendamateur richting Nederland. Doe mee met de PACC, stuur je log in en verdien zo wat puntjes voor de afdelingscompetitie. Ook is er voor de luisteramateur een categorie, doe mee en stuur uw (check) log in.

Arduino voor radioamateurs, deel 7

In voorlopig het laatste deel van deze serie de antenne-analyzer. Dit is een zeer gewild project omdat dit natuurlijk in onze radiohobby erg van pas komt, zowel thuis als in het veld.

Hans Remeeus test de IC-7610

Hans laat het objectief testen van apparatuur liever over aan de professionals als Rob Sherwood NC0B, Peter Hart
G3SJX van de RSGB, en het ARRL Lab. De test is geen commercieel ‘holadijee’-verhaal van Hans. De IC-7610 krijgt van Hans het cijfer 8,5. Lees het volledige artikel in de Electron van deze maand.

En verder in Electron februari 2019

Een nieuwe Electron
Vacature hoofdredacteur Electron
Polyphasers als behuizingen
EMC-commissie start regionale trainingen
Uitslag Friese Elfstedencontest
en nog veel meer

voor meer info kijk op https://www.veron.nl/

Misschien ook interessant
Uit de bladen

Electron april 2021

Uit de bladen

Electron december 2020

Uit de bladen

Electron november 2020

Uit de bladen

Electron oktober 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *