Uit de bladen

elektor juni 2015

SmartScope: multiplatform meetinstrument.

De meeste USB-oscilloscopen zijn ontworpen voor gebruik in combinatie met een Windows- of Linux-PC. De SmartScope vormt daarop een uitzondering, deze werkt net zo goed met een Android-tablet, een iPad of een OS X systeem. De software is bovendien zodanig opgezet dat de gebruikersinterface op alle platforms identiek is. We gingen er mee aan de slag op een PC en een tablet.

SD-kaart-upgrade voor RPi model 2.

Met het verschijnen van de Raspberry Pi model 2 is de rekenkracht van deze populaire minicomputer enorm toegenomen dankzij de toepassing van een quad-core processor die ook nog eens op een hogere frequentie draait dan zijn voorgangers. Door de wijziging van de processorkern moet wel de (systeem) software op de (micro) SD-kaart worden aangepast, maar dat is met deze handleiding helemaal niet moeilijk.

Universeel capacitief toetsenbord.

In het midden van de jaren zeventig werden ze geïntroduceerd als het nieuwste snufje van ergonomie voor het besturen van luxueuze audio- en videoapparatuur: aanraaktoetsen. Maar het ging al snel bergafwaarts. Ze bleken storingsgevoelig en onbetrouwbaar. In dit artikel geven we de aanraaktoets een nieuwe kans. We doen dat met de technologie van 2015: een AVR-microcontroller slimme software en een geavanceerd printontwerp. Tijd om AVR-rekenkracht in te zetten!

en nog veel meer in dit nummer: voor meer info kijk op http://www.elektormagazine.nl