Uit de bladen

DKARS magazine juni 2015

Het DKARS Radio-amateurpanel.

De stichting DKARS wil graag de belangen behartigen van radiozendamateurs in Europees en Caribisch Nederland en daarom willen wij regelmatig naar de mening van onze achterban vragen! DKARS wil dit op een moderne manier vormgeven en aan een ieder die daar voor openstaat met enige regelmaat een vraag (stuk) voorleggen.
Iedereen die dat wil kan zich opgeven voor het DKARS-Radioamateurpanel, door een mail te sturen naar panel@dkars.nl met als onderwerp ‘aanmelden’.

6 en 7 juni de Dutch Kingdom Contest.

Het is bijna zover en de allereerste Dutch Kingdom Contest gaat van start. De regels voor deze contest zijn tot stand gekomen dankzij de medewerking van een groot aantal contesters die daarvoor werden uitgenodigd om in eerste instantie via het forum op de website hun mening hierover te geven. Vervolgens ging het via een dialoog in de email verder en zijn zo de uitein-delijke regels(voor deze eerste contest) er gekomen.

Handmatig SMD solderen.

Handmatig SMD solderen is echt niet zo moeilijk. Als sommigen denken Een ieder die een vaste hand heeft en goed met een soldeerbout kan omgaan kan handmatig SMD componenten solderen . Dit heb ik in 2012 ook aangetoond gedurende DVRA in Apeldoorn door het geven van een uiterst succesvolle WorkShop. Meer dan 40 deelnemers in de leeftijd variërende van 12 tot 72 jaar hebben alle succesvol de workshop afgesloten. In de onderstaande tutorial leert u stap voor stap hoe u SMD componenten handmatig kunt plaatsen en solderen.
verder nog: Activiteitenkalender, Montserrat operation , De 47e VRZA WAP Contest 2015, Vragenrubriek, Review three-band HyEndFed antenna, Fox Hunt / ARDF 145 MHz FYM Moxon, Een reactie op de ‘Dodelijke radiosignalen’. en nog veel meer nieuws.

meer info kijk op: www.dkars.nl

Misschien ook interessant
Nieuws

DKARS wordt opgeheven voor nieuwe vereniging DARU

Uit de bladen

DKARS Magazine april 2019

Uit de bladen

DKARS magazine januari 2019

Uit de bladen

DKARS magazine maart 2018