Uit de bladen

Elektor september/oktober 2015

Android I/O-board (1).

en Android-apparaat is ideaal voor het aansturen van allerlei elektronische schakelingen: betaalbaar, veel rekenkracht, een touchscreen en verschillende draadloze communicatiemogelijkheden. Met dit universele I/O-board en een bijbehorende app kunt u vanuit uw Android-device via 22 I/O-lijnen eenvoudig schakelen, meten, motoren aansturen, analoge signalen inlezen en opwekken, en nog veel meer.

AC/DC-vermogensmeter.

Bij het meten van spanning, stroom en vermogen aan netgevoede schakelingen is een meetschakeling nodig met een goede galvanische scheiding tussen primaire en secundaire zijde. Dit ontwerp biedt een klasse II isolatie en toont in combinatie met een Arduino Uno met Elektor experimenteer-shield verschillende meetwaarden direct op een LCD. Ook zijn er aparte meetuitgangen aanwezig voor het aansluiten van een multimeter of oscilloscoop.

Batterij-vervanger met USB.

Batterijen hebben allemaal dezelfde eigenschap: ooit raken ze leeg. Accu’s vormen hierop geen echte uitzondering, want die moet je steeds weer opladen. En als je dan een apparaat dat voor mobiel gebruik is bedoeld en geen voedingsconnector heeft continu in een vaste opstelling wilt gebruiken, heb je een probleem. Maar met elektronica is de oplossing nooit ver weg.

En nog veel meer artikelen, kijk voor meer info op https://www.elektormagazine.nl/