Uit de bladen

Radio Historisch Tijdschrift september 2015

Digitenne houdt er mee op.

Begin 2017 stoppen de uitzendingen van Digitenne.
Digital Video broadcast-terresterial (DVB-T) oftwel televisiekijken via de ether werd op 23 april 2003 realiteit door Digitenne. Digitenne verzorgde toen nog als zelfstandig bedrijf vanuit Hilversum voor een klein gebied de uitzendingen. Later kocht KPN het hele bedrijf op en werd DVB-T grootschalig uitgerold totdat in 2009 bijna landelijke dekking was. maar anno 2015 is de methode totaal gedateerd, en gaat dus binnenkort stoppen.
Nummerstempels op ERRES toestellen.

ERRES toestellen bevatten vaak verschillende merktekens, die een ondersteuning kunnen zijn bij het identificeren, dateren en beschrijven van de geschiedenis van deze toestellen. Een verhaal over chassisnummers, nummerstempels etc.
Verder nog: Een AMROH retro project, deel 2, Grote Europese wereldontvangers, plaatsbepaling door middel van een peilantenne en een peilontvanger, van de nieuwe secretaris, Het herwinnen van koperdraad uit oude degaussingspoelen en het zelf wikkelen van trafo`s, De suplistor, De Grundig 5010 nader bekeken en nog veel meer in dit nummer.

Meer info op; www.nvhr.nl

Misschien ook interessant
Uit de bladen

Radio Historisch Tijdschrift 181

Uit de bladen

Radio Historisch Tijdschrift #170

Uit de bladen

RHT december 2016

Uit de bladen

RHT december 2015