Nieuws

De 38e ballonvossenjacht staat op punt van beginnen

Met nog één nachtje slapen te gaan is het morgen dan zo ver, de start van de 38e ballonvossenjacht. De ballonvossenjacht is inmiddels een begrip in Nederland en ook daarbuiten, de editie van 2016 kent wel een aantal kleine wijzigingen.

38e ballonvossenjacht

Het belooft zondag uitstekend weer te worden voor het uitpeilen van de ballon en deelname aan het evenement is gratis. Let er op dat je bij het uitpeilen geen gevaar bent voor je omgeving! Ook voor zendamateurs die thuis blijven is er een hoop te beleven. Zo is de ballon via ATV te ontvangen op 23cm (1252 MHz), in tegenstelling tot voorgaande jaren toen de ATV-zender in de ballon op de 13cm band te vinden was.

Natuurlijk is het ook weer mogelijk om via de transponder een verbinding te maken met andere zendamateurs uit binnen- en buitenland. De transponder ontvangt op 432.550 MHz en zendt uit op 145.475 MHz. Via de livestream van ATV-repeater PI6HVS zijn de beelden eveneens te bekijken. De ballon zal tussen 12:30 en 13:30 worden opgelaten, wanneer de ballon wordt opgelaten zal dit via de repeaters door het commandocentrum worden gecommuniceerd.

Misschien ook interessant
Nieuws

43e ballonvossenjacht op 19 september 2021 afgelast

Nieuws

Ballonvossenjacht op 20 september 2020

Nieuws

Live: volg de ballonvossenjacht 2018 van minuut tot minuut

Nieuws

40e editie Ballonvossenjacht staat voor de deur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.