Nieuws

Einde voor bovenregionale repeater PI2NOS

Stichting Scoop Hobbyfonds trekt de stekker uit de bovenregionale repeater PI2NOS. Afgelopen week is de ontvanger in Breda al uitgezet en er volgen snel meer ontvangers.

Op 26 februari zullen ook de ontvangers in Leeuwarden, Groningen en Smilde worden uitgeschakeld en daarmee is PI2NOS niet meer landelijk dekkend. Volgens de stichting is het uitschakelen een financiële kwestie. Doordat indringers op de repeater het experiment in een negatief daglicht hebben geplaatst is de animo onder welwillende zendamateurs gedaald. Diverse zendamateurs hebben besloten het experiment niet langer financieel te ondersteunen. PI2NOS werd voor een groot deel gefinancierd door vrijwillige donaties van gebruikers.

Een andere reden waarom de bovenregionale repeater wordt ontmanteld is omdat bij een faciliterende organisatie sprake is van veranderende omstandigheden. Hierdoor zou de stichting extra periodieke kosten moeten maken. Tot slot houden de verstoringen op de repeater aan.

Voor de locaties in het noorden van het land is geen oplossing gevonden om deze te behouden. Welke andere opstelpunten er in de komende weken en maanden ook zullen verdwijnen is nog onduidelijk. Ook is het nog onduidelijk of andere experimenten van de stichting gestaakt zullen worden.

Misschien ook interessant
Nieuws

70cm repeater PI2NWK geactiveerd in Noordwijk aan Zee

Nieuws

AT en Hobbyscoop nemen maatregelen tegen misdragingen op landelijke repeater

Nieuws

Vergaande maatregelen tegen verstoringen PI2NOS repeater

Nieuws

PI2NOS organiseert kerstronde op tweede kerstdag