Nieuws

Vergaande maatregelen tegen verstoringen PI2NOS repeater

De afgelopen periode heeft de bovenregionale repeater PI2NOS last van diverse verstoringen. De stichting die verantwoordelijk is voor het repeater systeem heeft er schoon genoeg van en treft maatregelen.

PI2NOS verstoringen

Op de repeater zijn de afgelopen periode diverse verstoringen geweest tijdens reguliere QSO’s. Zo waren er zendamateurs die het nodig vonden om de repeater te gebruiken om te schreeuwen en onsmakelijke geluiden te laten horen. Ook verstoringen door het sturen van enkel een draaggolf behoren tot de orde van de dag.

Door deze verstoringen heeft de Stichting Scoop een aantal maatregelen getroffen. Zo zijn diverse ontvangers uitgerust met een CTCSS toon van 192.8Hz. Hiermee wordt voorkomen dat eventuele piraten niet meteen het verkeer op de repeater kunnen verstoren.

Wanneer de CTCSS toon geen effect op de verstoringen heeft ziet de stichting zich genoodzaakt om de betreffende ontvangers geheel uit te schakelen. Een permanente uitschakeling van deze ontvangers, voornamelijk in zuid-west Nederland, is hierbij niet uitgesloten.

Als ook dat geen oplossing blijkt dan zal PI2NOS uit de zendmast in IJsselstein verdwijnen. Op dat moment zal de repeater vanuit Hilversum gaan zenden waarmee het bereik aanzienlijk terugloopt. Toch hoopt de Stichting dat het niet zover hoeft te komen en roept gebruikers van de repeater op eventuele storingen te melden bij het Agentschap Telecom.

Misschien ook interessant
Nieuws

Einde voor bovenregionale repeater PI2NOS

Nieuws

70cm repeater PI2NWK geactiveerd in Noordwijk aan Zee

Nieuws

AT en Hobbyscoop nemen maatregelen tegen misdragingen op landelijke repeater

Nieuws

PI2NOS organiseert kerstronde op tweede kerstdag

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *