Nieuws

GENESIS amateursatellieten verloren na mislukte lancering

De GENESIS-L en GENESIS-N radioamateursatellieten waren een van de vele amateursatellieten aan boord van de Firefly Alpha raket die verloren gingen. De Firefly Alpha raket werd op 2 september vanaf de Vandenberg Space Force Base in Californië gelanceerd. Ongeveer 2 minuten na de lancering deed zich een anomalie voor, waardoor de vluchtleiding de draagraket tijdens de vlucht vernietigde. De anomalie moet nog worden verklaard.

Dit was triest nieuws voor AMSAT-EA (Spanje), aangezien GENESIS-L en GENESIS-N de eerste satellieten waren die zij zelf hadden gebouwd.

Volgens de website van AMSAT-EA werden de GENESIS-satellieten vernietigd nadat het Firefly Alpha voertuig een anomalie vertoonde toen het een snelheid van Mach 1 en Max Q bereikte, een punt van maximale aërodynamische druk op het voertuig. De lancering was al eerder een paar seconden voor het opstijgen gestopt, maar het aftellen werd vervolgens hervat.

GENESIS-L en GENESIS-N zouden een reeks telecommunicatie-experimenten uitvoeren, terwijl een analyse van de ontvangen signalen op de grond zou proberen Doppler-variaties te achterhalen om baanbepaling en satellietidentificatie uit te voeren vanaf radioamateurstations over de hele wereld. Aan boord van de draagraket waren meer satellieten aanwezig die als verloren moeten worden beschouwd.

Let op voor hoofdtelefoon gebruikers: geluid staat erg hard!

Misschien ook interessant
Nieuws

Lancering van Europese digipeating satellieten: Veronika en ROM-3 goedgekeurd

Nieuws

Tover infrarood satelliet afbeeldingen om in kleurrijke foto's met Sanchez

Nieuws

Eerste Guatemalaanse Cubesat uitgezet door ISS

Nieuws

Drie BIRDS-3 satellieten worden maandag gelanceerd vanuit ISS (Livestream)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *