Uit de bladen

DKARS magazine augustus 2017

In dit nummer o.a

Interview met de nieuwe DKARS voorzitter Henk Schanssema, PA2S.

Tijdens een bijzondere bestuursvergadering van DKARS, die zondag 23 juli jongstleden gehouden werd bij de telescoop in Dwingeloo,
is Henk Schanssema (PA2S) unaniem benoemd tot voorzitter van de stichting DKARS.

De 39 ͤ Landelijke Ballonvossenjacht.

Vrijwel iedere radio geïnteresseerde heeft wel van de Ballonvossenjacht gehoord. In haar inmiddels 38-jarige bestaan hebben héél wat
radiozendamateurs en andere peilers aan dit bekende evenement deelgenomen. Dit jaar vindt de Ballonvossenjacht alweer voor de 39e keer plaats.

PEØGJG en z’n grid dippers.

Halverwege de jaren 70 toen ik mijn machtiging haalde en begon met het zelf bouwen van mijn eerste 2 meter zender ontstond de behoefte om wat metingen te doen aan de spoelen voor mijn zender.
Ik had al wel ooit eens een echte grid dipper gemaakt met een z.g. ‘afstemoog’, een EM84. Die gebruikte ik om de spoelen die ik als puber, jaren 60, wikkelde voor mijn zelfbouw KG converter.
Ik weet het nog goed, de converter, daar luisterde ik mee naar RNW (Radio Nederland Wereld Omroep). Gek eigenlijk, geboren en getogen in Hilversum op loop afstand van RNW en dan luisteren naar dat station op de KG ! aldus PE0GJG.

verder nog: Van de hoofdredakteur, Herijking N-registratie, We hebben een winnaar!, Activiteitenkalender, Writing your own log-book (part 9), en nog veel meer.

Meer info: http://www.dkars.nl/

Misschien ook interessant
Nieuws

The Communicator Digital Edition gratis tijdschrift

Nieuws

Ham Radio 2021 beurs geannuleerd: verbinding komt niet tot stand

NieuwsVerenigingen

RSGB deelt gratis exemplaar RadCom magazine

Nieuws

Fotoreportage HAM Radio 2019 te Friedrichshafen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *