Uit de bladen

elektor november 2014

USB-hub/UART-converter.

De 9-pens D-connector voor de seriële poort is verdwenen van de moderne pc. Oudere apparatuur met ‘alleen maar’ een RS-232-interface is daardoor niet zo eenvoudig aan te sluiten op een computer. Daar zijn natuurlijk wel oplossingen voor, maar die werken vaak niet goed en als je meerdere apparaten tegelijk wilt aansluiten wordt het al snel problematisch. In dit artikel presenteren we een oplossing voor dit probleem: een universele USB-hub/interface met twee RS-232- en twee RS-422-poorten.

VarilLab 402.

Een labvoeding is een van de meest essentiële apparaten in een elektronicalab. Zo’n voeding moet betrouwbaar zijn en ze moet precies doen wat je ze opdraagt, zonder zelf storingen te veroorzaken of last te hebben van plotselinge belastingsvariaties. Deze voeding maakt gebruik van een tweetraps regeling met een schakelende en analoge trap, en heeft een groot uitgangsbereik van 0 tot 40 V.

Heathkit AA-100 buizenversterker (1960).

Wat eerst een voorbeeld van kwaliteit en degelijkheid was, is nu nog alleen nog maar een elektronicafossiel: De Heathkit AA-100 buizenversterker was in 1960 een schitterend staaltje van elektronicavakmanchap: betaalbaar, 25 W stereo, echte buizenklank en een veelheid aan ingangen. Plus, het plezier van zelfbouw. Een tijdje geleden kregen we een AA-100 in handen en die belandde op de Retro-tronica werkbank.

en nog veel meer info. Meer info op elektor magazine

Misschien ook interessant
Uit de bladen

Elektor Magazine juli/augustus 2021

Uit de bladen

Elektor Magazine mei/juni 2021

Uit de bladen

Elektor maart & april 2020

Uit de bladen

Elektor magazine januari/februari 2020