Nieuws

Zendamateurs gaan jaarlijks 31 euro betalen voor machtiging

Antenne

Zendamateurs gaan vanaf 1 januari 2016 weer jaarlijks machtigingsgeld betalen. Het Agentschap Telecom heeft nu een bedrag bekend gemaakt.

Machtigingsgeld

Het machtigingsgeld dat radiozendamateurs en maritieme gebruikers vanaf 1 januari 2016 jaarlijks moeten betalen bedraagt 31 euro. Dat is 2,50 euro meer dan de berekening die Ham-Radio.nl eerder deed. Dit bedrag geldt per registratie en met één registratie mag een ongelimiteerd aantal radiozendapparaten bediend worden.

Alle machtigingshouders zullen in September of Oktober een brief in de brievenbus ontvangen met het verzoek de gegevens te controleren. Wijzigingen kunnen door de gebruiker zelf voor 1 december 2015 worden doorgegeven via het gebruikersregister. Kies je ervoor om je machtiging in te leveren dan moet je deze opheffen voor 1 januari anders is de gebruiker alsnog machtigingsgeld verschuldigd.

Het Agentschap Telecom voert als reden voor het herinvoeren van het machtigingsgeld: “Daarmee worden de kosten ook betaald door degenen die daadwerkelijk voordeel hebben van deze werkzaamheden van het agentschap. Dit is in lijn met het kabinetsbeleid om werkzaamheden kostendekkend door te belasten aan de markt.”

Misschien ook interessant
Nieuws

Aantal zendamateurs in Japan daalt met ruim 12.000

Nieuws

Herijking N-registratie: hoger zendvermogen en uitbreiding

Nieuws

Toezicht BES-eilanden versoepeld, N-amateurs meer ruimte op 40m

Nieuws

Antennebureau schenkt aandacht aan radiozendamateurs