Uit de bladen

DKARS april 2014

Wijziging in activiteiten Radiozendamateurs in de Gerbrandytoren te IJsselstein.

In zendamateurkringen is algemeen bekend dat de Gerbrandytoren te IJsselstein onderkomen biedt aan een aanzienlijke reeks systemen die in gebruik zijn voor de amateurdienst. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van de zogenoemde reportagecabine die zich bevindt op een hoogte van 220m en daarmee een unieke opstelplaats is voor spraakmakende experimenten.

‘Meten is weten’

Hebben jullie dat nou ook? Een stelletje kleine MF trafootjes waar je niet zo veel van weet. Ik ben in eerste instantie benieuwd voor welke frequentie ze geschikt, bedoeld zijn. En in mijn geval zijn ze vaak meer dan 20 jaar oud. Geen opdruk en ook de tegenwoordige kernen met een kleur ontbraken. In mijn papieren archief, inmiddels gedigitaliseerd, kwam ik een kladje tegen met een idee en een eenvoudige schakeling die ik begin jaren 90 eens gemaakt had.

VEILIG THT (Through Hole Technology) SOLDEREN

Bij de assemblage van printplaten worden veel soorten elektronische componenten toegepast. Deze componenten moeten op de juiste wijze met elkaar worden verbonden. De methode die wij hiervoor gebruiken is de soldeertechniek.

Een 70 MHz dipool of GP

De bouw van de 70 MHz antenne begon met het ter beschikking krijgen van een 70 MHz setje, beschikbaar gesteld door een goede vriend.
Maar om met zo’n setje te kunnen werken moet er natuurlijk ook een goede antenne gebouwd worden.

en nog veel meer nuttige info voor de radioamateur. kijk op http://www.dkars.nl voor meer info.

Misschien ook interessant
Nieuws

Speciaal thema voor Wereld Amateur Radio Dag 18 april 2023

Nieuws

Ham Radio 2021 beurs geannuleerd: verbinding komt niet tot stand

Nieuws

Fotoreportage HAM Radio 2019 te Friedrichshafen

Nieuws

DKARS wordt opgeheven voor nieuwe vereniging DARU