Uit de bladen

DKARS februari 2018

In dit nummer onder meer,

DKARS HF Weak Signal Dag

Op zaterdag 10 maart 2018 wordt de eerste DKARS HF Weak Signal Dag gehouden in Kootwijkerbroek.
Deze dag is speciaal bedoeld voor alle amateurs die graag met HF banden bezig zijn en dan vooral interesse hebben in DX werk, contesten, verschillende landen werken maar ook amateurs die
daarvoor graag aan het bouwen zijn. Bouwen van apparatuur,antennes en een compleet station. Amateurs die graag een uitdaging zoeken en de radioamateur hobby als een deel van hun leven
beschouwen.Op deze dag worden diverse lezingen gegeven door gedreven enthousiaste radioamateurs die op hun gebied ruim ervaring hebben.

Zesde RF Seminar

Voor het zesde achtereenvolgende jaar worden de RF seminars gehouden. Verspreid over het land wordt elk kwartaal een dagvullend RF seminar gehouden met grosso modo dezelfde inhoud. De onderwerpen zijn in dit seizoen: Radio en Kwantumfysica, Het meten van veldsterkte, Moderne Propagatiemeting.

Rohde & Schwarz UHF versterkers

Door Peter Gouweleeuw, PA2V
Half januari kwamen R&S VH501 eindtrappen in Nederland via Tweedehands.NL beschikbaar. Deze eindtrappen hebben lange tijd in Duitsland opgeslagen gestaan en zeker te lijden gehad van de vochtige omgeving. Dit is goed te zien aan de aluminium corrosie op het chassis en front. Bij de eindtrappen kon ook de bijbehorende voeding worden gekocht.
Let op! Dit project is niet voor beginners. Ook ervaring in energietechniek is gewenst. Onkunde en onwetendheid kan tot levensgevaarlijke situaties leiden.

En nog veel meer info, kijk op www.dkars.nl

 

Misschien ook interessant
Nieuws

Speciaal thema voor Wereld Amateur Radio Dag 18 april 2023

Nieuws

Ham Radio 2021 beurs geannuleerd: verbinding komt niet tot stand

Nieuws

Fotoreportage HAM Radio 2019 te Friedrichshafen

Nieuws

DKARS wordt opgeheven voor nieuwe vereniging DARU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *